Powered By Blogger

marți, 28 mai 2013

STRADIVARIUS în Biserica Catolică „Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău

"Joi, 23 mai, la ora 20:00, in Biserica Catolica "Ss. Petru si Paul" din Bacau a primit vizita renumitei viori Stradivarius. A concertat Alexandru Tomescu.
Acest violonist face parte din stirpea nobila a artistilor care se simt acasa si pe marile scene ale lumii dar si alaturi de publicul romanesc din toate colturile tarii. Ca si alti muzicieni de elita, el cinsteste scoala muzicala romaneasca, facand o stralucita pledoarie muzicala cu fiecare concert.
Anul acesta, Turneul National Stradivarius a fost pus sub semnul muzicii lui Bach, o muzica de extractie divina, luminoasa, senina care indeamna la o pace profunda, inteleapta atat cu lumea interioara cat si cu cea din afara. O muzica pura si imateriala, care emana lumina si e un prilej de meditatie existentiala, un izvor de bucurie a simplitatii si serenitatii.
Pentru A. Tomescu, cele Sase Sonate si Partite pentru vioara solo reprezinta Biblia violonistilor. Turneul sau reprezinta o ofranda adusa sacrului, caci cele 12 concerte s-au desfasurat in incinte pline de spiritualitate divina.
Includerea Bacaului intre aceste 12 locatii este onoranta si subliniaza pozitia centrala in viata comunitatii  bisericii  "Ss. Pentru si Paul". Prin arhitectura, prin acustica speciala, prin deschiderea catre evenimente culturale si desigur prin viata crestina de zi cu zi, biserica este un pol si un reper de maxima vitalitate.
Valoare extraordinara a lui A. Tomescu este evidentiata de onoranta misiune de a canta la singura vioara Stradivarius din Romania. Nici astazi nu sunt deslusite toate secretele fabricatiei acestor minunate viori care poarta numele lutierului Antonio Stradivari.
Maratonul de doua ore si jumatate, de la ora 20:00 la 22:30, al solistului a pus in valoare atat maiestria compositorului cat si arta completa, tehnica rafinata a acestuia. 
Multumirii vii atat interpretului cat si a gazdelor acestui concert memorabil, unul din cele mai importante din acest an."

Radu  Ciobanu
Mai multe poze gasiti pe pagina de facebook Tarciziu Butacel Photographer




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu